Много хора смятат, че услугите на професионален сватбен диджей се ограничават само до факта, че той има определена плейлиста, която върти на всяка сватба и за няколко часа взема сума, която не отговаря на тази така опростена според тях дейност. От там идва и грешното разбиране по въпроса относно цените за наемането на дисководещ  за сватба. Работата, която изглежда толкова лесна, се простира далеч отвъд това и реалността е доста различна.

В следващите редове ще се запознаете с 10 причини, поради които си заслужава да платите на сватбен диджей и да бъдете спокойни, че сватбеното тържество ще бъде повече от безупречно:

  1. Време

Всеки цени своето време, а дисководещият, подхождайки професионално към всеки клиент, прекарва доста от своето за преговори с младоженците. Идеята е да ги опознае достатъчно добре, за да може да разбере какъв тип хора са, какви интереси имат и да изготви най-подходящата концепция за сватбеният ден. И нещата не спират до тук. Тази концепция трябва да бъде обсъдена и одобрена от клиентите. Ако има нужда и да бъде допълнена.

Освен преговорите и измислянето на индивидуална стратегия за всяка сватба или събитие, диджеят отделя доста време и за техническата част – пренасянето на техниката, монтирането й и тестването на място, за да бъде всичко както трябва.

  1. Оборудване

Професионалните диджеи не правят никакъв компромис с качеството на техниката,  която използват. Те изхарчват хиляди левове за професионално оборудване – пулт, подходящ микрофон, вокални тонколони и бас тонколони за качествено озвучаване, осигуряване на професионално осветление, качествени компютри. За да бъдат пренесени компактно, се изискват специални куфари и раници, които осигуряват безопасността, че техниката няма да бъде повредена при транспорт.

  1. Първокласен подход

Дисководещите непрекъснато се информират за новостите и тенденциите при воденето на сватби и събития.

  1. Умения

Функцията на сватбен диджей не се изчерпва само с подбора на музиката и нейното представяне. Дисководещият е повече водещ и медиатор на събитието. Неговата роля е да организира провеждането на ритуалите в тясна комуникация с останалите фигури, ангажирани в подготовката на събитието. Преди това той е съумял да изгради индивидуалният сценарий за тържеството, усетил е предпочитанията на хората, доверили му се за най-паметният ден в живота си.

  1. Отдаденост

Сватбените диджеи изпълняват задълженията си с цялата отдаденост, на която са способни. Те не приемат повече от една поръчка за деня.

  1. Опит

Опитът винаги си проличава! Професионалистите знаят какво да посъветват своите клиенти при вземане на решение, знаят и кое би било подходящо за тях.

  1. Отношение

Всеки цени индивидуалното отношение и подход.

  1. Качество

Емоциите на сватбите и събитията се диктуват от сватбеният дисководещ. Стилът и съвършенството са част от качествената работа на диджеят.

  1. Асистенти и помощ

Дисководещите имат екип. Това са хората, асистиращи им при транспорт на техниката до даденото място, както и такива, които поддържат сайта им.

  1. Краен резултат

Крайният резултат винаги говори сам по себе си за цената, която е заплатена.

Събитието или сватбата, за която сте ангажирали диджей, се провежда веднъж. И този ден няма да бъде повторен, така че инвестицията в него винаги си заслужава и ще бъде отплатена с емоциите и радостните мигове на хората, присъствали там!